Ny Tirsdag 26.12.12

   

  OG DET VAR SÅ 2012. 26-12-2012 347
  Nu er der så blot en 4-5 dage tilbage af et efterhånden meget slidt år 2012 – et år som jeg umiddelbart husker som køligt, dyngvådt og jævnt hen dystert på alle måder

  Det var det nu ikke, der var faktisk lysglimt ind imellem – f.eks. skete der noget nær et mirakel i løbet af Januar, da det danske herrehåndboldlandshold drog til EM, og hjemmefra bekendtgjorde at de havde tænkt sig at vinde guldmedaljen – og det burde jo så efter gældende dansk jantelov være gået fuldstændig i vasken for drengene – men 14 dage efter kom de faktisk hjem med en guldmedalje.

  Og det var jo en god start på året, og den var der egentlig også brug for i et år, hvor krisen kradsede videre - og ikke bare her hos os men også længere sydpå i Europa, hvor det hele så, og stadig – til trods for hjælpepakker – ser mere og mere trøstesløst ud, og hvor man hen gennem året i højere og højere grad har kunnet spekulere på, hvordan nogen tror at et land skal komme på fode, hvis man tager al håb fra store dele af befolkningen - og det var ikke nok bare at være bekymret på vegne af vore sydeuropæiske EU-medborgere, man skulle også være bekymret for om euroen kollapsede og EU væltede – eller evt. omvendt - det var alt sammen meget krævende og ret dystert – og det sled meget på det år, der nu er ved at være helt slidt op.

  Så har 2012 også været udsat for det Arabiske forår, der i løbet af året lige så stille stort set er gået i sig selv igen, og også begivenhederne i Syrien ville slide på ethvert år.

  Oveni det hele har der så i løbet af året skullet ske en tilvænning til at have en ny regering – og ikke bare en ny regering men en – i princippet i hvert fald – helt ny og anderledes regering. Og det var fra starten af endda meget indviklet, for vinderne af valget sidste år, var dem der faktisk tabte det, eller omvendt. Men vi fik altså en ny regering, der ville have helt ny holdninger og helt ny måder at gøre tingene på – men det har så vist sig at det var slet ikke så indviklet at tilpasse sig de omtalte ny holdninger og måder, - det, der var indviklet, var nok i højere grad, at finde ud af på hvilken måde der var tale om noget nyt og anderledes – og det har da også slidt på året.

  Men denne anderledes regering har dog nu opfundet heldagsskolen ud fra en tankegang, der vel dybest set går på, at hvis der ikke er råd til kvalitet, så kan man prøve med kvantitet – eller også er regeringen trådt i karakter og har indledt et vel egentlig gammelkommunistisk projekt, hvis mål må være at børnenes hverdag i sin helhed skal være styret af staten, - og det må da gøre ondt på et år at skulle lægge årstal til den slags.

  Og her sidst på året bliver det endda udsat for at grønlænderne vedtager en lov, der dels vil tillade noget i retning af ”slavearbejde” på rigsfællesskabets jord, dels vil give kineserne muligheder, som de andre steder i verden har benyttet til reelt at overtage og lukke landområder og drive dem som små Kina´er uden ret meget hensyn til omverdenen.

  Og så skulle jorden oven i købet gå under den 21. December – og det gjorde den så ikke, men man kunne jo ikke være helt sikker før end det var blevet den 22.

  Alt i alt har der været meget, der har slidt på 2012, og der er ikke noget at sige til at året nu virker forskræmt, forvirret forslidt, og brugt og frustreret – og det må bestemt være rimeligt, at det bliver pensioneret og at 2013 nu får lov at fortsætte. GODT NYTÅR
  HVL

  © 2018 Arkitekt Hans Lund - Præsteløkke 1 - 6630 Rødding - Tlf.: 74 84 15 64 - Mobil: +45 20 22 10 73 - Mail: arkilund@gmail.com - CVR: 12 35 74 86

  Please publish modules in offcanvas position.