Ny Tirsdag 16.10

   

  OVER DET HELE OG ALLIGEVEL INGEN STEDER 16-10-2012 337.
  Somme tider må man finde frem til tingene på en nem måde, og jeg kan lige så godt indrømme at den her overskrift har jeg tyv-stjålet, hugget, lånt – eller hvad man nu skal kalde det – jeg har i hvert fald ikke selv fundet på den.
  Men den passede lige til et emne, der var dukket op – og som efterhånden nærmest havde presset sig på i et stykke tid.

  Det begyndte vel med, at jeg, når jeg færdes til fods rundt omkring, har lagt mærke til, at jeg ret tit observerer personer, der følges ad, men som begge to – eller alle sammen - taler i hver deres mobiler eller gør ting med eller på skærmene på disse instrumenter.

  Fænomenet ses faktisk ret tit, og det forekommer mig egentlig at være en lidt besynderlig optræden, for hvorfor følges man ad, når man alligevel taler med eller korresponderer med nogen andre imens – eller det går jeg da ud fra de gør, for selvom man er vokset op med en mobil ved øret, så må det vel stadig væk falde rimeligt naturligt at tale direkte til en person, der er lige ved siden af.

  Men det ses altså ret ofte, og det er ikke bare det at det virker ulogisk, der er da også noget uhøfligt over det – jeg tror f.eks. ikke at Emma Gad ville have billiget at man opfører sig sådan i selskab med andre.

  Og fænomenet kan også betragtes i andre sammenhænge – ved f.eks. familiesammenkomster – eller for den sags skyld større festligheder hvor man kan se folk placere sig ved bordet og ombygge kuverten lidt, så der også er plads til i-phonen - nogen har dog så megen pli, at de sætter den på lydløs og placerer den under servietten – det er måske dem, der har læst Emma Gad?.
  Og sådan ved almindelige familieoplevelser hvor man egentlig bare er i gang med noget familie-hyg – der er der egentligt også utrolig tit både i-phone´r, i-pad´er eller bærbare computere til stede.
  Og så er der internettet – og der kan man jo e-maile og alt muligt andet og det er ganske utrolig smart – men der er altså også efterhånden muligheder for at leve sit liv derude, i de ”sociale medier”, Facebook, Twitter, Linkedin og mange andre steder - og der kan/skal/bør man så oprette en profil eller ”identitet” og det sjove ved det er, at det jo godt kan være en lidt redigeret udgave af sig selv, man fremviser derude – og så kan man bruge tid på at være en eller anden digital variation af sig selv derude i den ”anden virkelighed”, i stedet for måske at være til stede sådan rent fysisk og ganske u-digitalt

  Her er det så, at det er meget nemt for alle os, der har lagt de umiddelbare ungdomsår (og måske en pæn del af håret) bag os, at sige, evt. lidt vrissent: jamen det er også alle de unge mennesker der gør sådan noget, for de har ingen pli overhovedet – men det skal vi nu nok lige passe lidt på med – for det første så er der jo det, at hvis det er rigtigt at næste generation ingen pli har – hvis skyld er det så lige? – og for det andet, så er dem med de grå hår egentlig ikke så meget bedre (jeg skal i hvert fald ikke påstå noget i den retning), og at vi påstår at det er noget andet med os, fordi det i vores position eller situation er meget vigtigt at vi er ajour hele tiden, holder ingen steder – hvis du er 16 er det bare enormt vigtigt at være ajour hele tiden.
  Nej, - problemet er nok – hvis der altså er et problem - at vi har glemt at koncentrere os om tingene – det kan være de personer vi rent faktisk, sådan fysisk og i virkeligheden, er sammen med, det kan være det, vi har gang i rent arbejdsmæssigt, og det kan i al almindelighed være det vi går og oplever – eller kunne opleve, for opfatter vi det overhovedet, når vi nu hele tiden også skal være over det hele – og faktisk ingen steder….. HVL

  © 2018 Arkitekt Hans Lund - Præsteløkke 1 - 6630 Rødding - Tlf.: 74 84 15 64 - Mobil: +45 20 22 10 73 - Mail: arkilund@gmail.com - CVR: 12 35 74 86

  Please publish modules in offcanvas position.