Ny Tirsdag 11.12

   

  EN DAG I JULEMÅNEDEN 11-12 2012 345
  Vi er nu nået frem til den 11. december og ikke alene er det en Tycho Brahes dag, det er oven i købet også den ene af Fandens to årlige fødselsdage – Så det er nok en dag man skal omgås med en vis varsomhed.
  Men bortset fra det, så er der 12 dage tilbage til det er juleaften og blandt disse 12 dage er der to weekender, så der reelt kun er 8 hverdage tilbage før jul – men det betyder ikke, at vi der endnu mangler at købe julegaver skal skynde os specielt meget, for vi kan handle alle dage nu om dage, og det er jo vældig praktisk for rigtig mange af os, men må trække hårdt på kræfterne hos dem der arbejder i forretningerne.

  Men forretningerne regner i hvert fald med at vi kommer myldrende med hævet og gloende plastikkort – og økonomerne og politikerne fortæller os jo, at det nærmest er en borgerpligt at holde omsætningen oppe og i gang, så landet kan komme i gang, og udlandet kan bevare tilliden til Kronen og også til Europa og Euroen så Sydeuropa ikke går mere fallit end højst nødvendigt – det er faktisk et stort ansvar de lægger over på os forbrugere – og så endda her i denne tid, hvor vi har så meget andet at holde styr på.

  Men heldigvis bliver vi nærmest dagligt bombarderet med farvestrålende kataloger hvori man kan søge inspiration til den forbrugsfeber man bør anlægge, når der nu skal købes ind til julen og dens gaver. Og der er forslag til gaven til Dem, til Ham, til Hende og ikke mindst til Børnene – og så er der også noget som, jeg tror er forslag til gaver til en selv.
  Det er dog egentlig ikke fordi at al den inspiration gør noget nemmere – i hvert fald ikke for mig, dels fordi der er så meget, at det er nærmest uoverskueligt, dels fordi jeg undervejs falder over ting, der distraherer mig i den grad – som f.eks.:

  En 6 V Mini Cooper til børn fra 3 år og opefter – kan køre 1-2 timer med 3 km i timen – med andre
  ord: vender man ryggen til lille Peter et øjeblik risikerer man at han er smuttet til Sdr. Hygum
  Og det lader til at legetøj i øvrigt skal være fjernstyret – både små helikoptere og biler af enhver art, så legebarnet kan sidde på sin r.. og lege, i stedet for at styrte rundt og sige lyde.
  Og til køkkenet kan man få en chopper, en blender, en mixer, en køkkenmaskine og et råkostapparat, og det er utvivlsom alt sammen vældig praktisk i det moderne køkken, men hvor er det lige skidtet står henne, når ikke man bruger det – vil det ikke bare arbejde sig dybere og dybere ind på en hylde - og kommer det nogen sinde frem igen? – og det samme gælder sådan set chokoladesmeltere, æggekogere og diverse smart fritureudstyr. - Og så er der alt det andet – legetøj, men hvilket aldersniveau skal det være på eller til – tøj, men hvor mange kender man godt nok til at man kan risikere at købe tøj til dem – og boligting og pyntegenstande er helt fint til unge par, der bygger rede, men er ofte en tvivlsom løsning til de mere veletablerede, der har opbygget deres helt egen opfattelse af, hvordan deres bolig skal være indrettet.

  Men selvom det kan være svært, så kan det ikke nytte at give op – vi skal ud og bruge plastik kortet til det smelter og kontoen er ryddet, og Danmark og Europa og Kronen og Euroen er reddet..…
  HVL

  © 2018 Arkitekt Hans Lund - Præsteløkke 1 - 6630 Rødding - Tlf.: 74 84 15 64 - Mobil: +45 20 22 10 73 - Mail: arkilund@gmail.com - CVR: 12 35 74 86

  Please publish modules in offcanvas position.