Ny Tirsdag 02.10

   

  SENSATIONER?                                                                            02-10-2012    335

   

  Hvis man følger bare lidt med i den evige og uendelige nyhedsstrøm, så kan man meget hurtigt komme til at gå og gruble over så forskellige emner som krisen i Danmark, de øjensynlig endeløse

  - og uhindrede - myrderier i Syrien, den endnu større krise i Sydeuropa, krigen i Afghanistan, arbejdsløsheden i Danmark, den endnu værre arbejdsløshed i Sydeuropa, dagpengereglerne i Danmark, Rædslerne i Sudan, tørke og hungersnød et eller andet sted i Afrika, piraterne i Somalia – og skal Eddy og Søren rådne op i Somalia? Grækenland der er ved at synke sammen i gæld, arbejdsløshed, fattigdom og depression, og euroen, der måske, vistnok, er blevet stabiliseret og derfor nok, måske, alligevel ikke bryder sammen – og det bliver bare ved og ved, og det er faktisk ikke til at holde ud, hvis man skal have det hele, eller bare noget af det i tankerne bare en gang i mellem - og det må vel erkendes, at det går langt ud over hvad mennesker hver især kan gå og spekulere på uden at blive tossede af det.

   

  Men så er det heldigvis sådan at pressen ind imellem sørger for at finde emner om noget helt andet, og af så enkel karakter at vi kan finde ud af og kan forholde os til dem og som vi endda ikke behøver at gå ret meget op i – og den slags er enormt beroligende.

  Og noget sådan skete fornylig, en fransk avis kom med et emne som vi alle sammen kunne finde ud af og kunne påskønne – eller evt. vælge at være ret ligeglade med, og det omhandlede en ganske enkel ting – eller måske, for at være helt præcis, to ting.

   

  Det drejer sig om, at den engelske Prins William og hans hustru Hertuginde Kate har været på ferie på et slot i Provence, og der har de så solbadet, og hertuginden har, vel i tillid til at hun var på privat område, og vel også inspireret af temperaturen, og solen, og måske et ønske om at være ensartet solbrun over det hele, fjernet bikinitoppen fra sin overkrop.

  Og de var sådan set også på privat område, der var bare det at en fotograf med et kæmpe teleobjektiv alligevel tog billeder af den topløse hertuginde - og disse billeder er så gået verden rundt – og det viser sig at det er en nyhed og en sensation som virkelig vil noget.

   

  Jeg har set et af billederne som en dansk illustreret publikation havde på forsiden – og det var et enormt grynet billede, for ham med teleobjektivet var vist nok 800 meter væk, men det kunne dog rimeligt sikkert fastslås, at det forestillede en yngre dame, der kun var iført en bikini-underdel - og havde jeg ikke kunnet læse, at det var hertuginden, havde jeg aldrig skænket det en tanke.

   

  Og det billede, og de andre som ham med teleobjektivet øjensynlig også har taget, er altså en sensation - og det forstår jeg ikke, for selvom jeg godt ved, at verden er ved at blive en del bornert og victoriansk, er vi så trods alt ikke kommet udover, at et billede af en topløs ung dame er en sensation? – og det endog selvom hun er Hertuginde Kate.

   

  Og det er vi selvfølgelig, og der er i virkeligheden heller slet ikke nogen sensation, der er bare en fotograf og nogle blade, der på snusket vis har overtrådt alle normer og regler omkring privatlivets fred og omkring almindelig anstændighed, og derpå har den enorme flabethed at udråbe dette til en sensation – og det kommer de øjensynlig rimeligt godt fra.

   

  Tænker man nærmere over dét, så er hele historien af faktisk lige så deprimerende karakter som alle de andre nyheder vi udsættes for……

   

  HVL

  © 2018 Arkitekt Hans Lund - Præsteløkke 1 - 6630 Rødding - Tlf.: 74 84 15 64 - Mobil: +45 20 22 10 73 - Mail: arkilund@gmail.com - CVR: 12 35 74 86

  Please publish modules in offcanvas position.