Ny Tirsdag 24.07

   

  DET DREJER SIG IKKE OM AT VINDE, MEN……

  På fredag starter OL – det store idrætsstævne der holdes hvert 4. år, og denne gang foregår det i London, hvor vi fredag aften - hvis tingene sker på vanlig vis - vil se de ca. 10.500 deltagere komme ind på stadion, gående i grupper bag deres nationalflag – og nogen grupper vil være overordentlig store, andre vil være mindre og nogle stykker vil bestå af ganske få personer, der nok til gengæld er voldsomt stolte over, at lige netop de får lejlighed til at repræsentere deres land ved den sportsbegivenhed, som alle sportsfolk drømmer om at deltage i og vinde medaljer i.

  Når så de mange sportsfolk er på plads, følger åbningsceremonien der utvivlsomt igen vil være den mest fantastiske åbningsceremoni nogen sinde – med mindre altså at englænderne har været fornuftige nok til at sige at ”nu kan det være nok” og har forsøgt at få det hele bragt ned på et lidt menneskeligt plan igen.

  Og fra den følgende morgen vil de 10.500 så dyste med og mod hinanden indenfor 302 discipliner fordelt på 26 sportsgrene, og de eftertragtede OL-medaljer vil efterhånden finde deres stolte ejere – og det hele bliver ved frem til afslutningsceremonien den 12. august.

  Det hele forgår under mottoet ”inspire a generation” – og så må det vel også stadig gælde at ”det drejer sig ikke om at vinde, men om at være med”.

  Omkring 10.500 deltagere er da mange, men alligevel – ved DGI´s sidste landsstævne i 2009 i Horsens var der 21.000 deltagere, så OL er på den måde såmænd ikke noget særligt.

  Men til gengæld har OL et tocifret milliardbudget (i pund), og der har måttet opføres adskillige ny stadion ´er og arenaer, bygges ny veje, og laves udvidelser i den offentlige trafik i og omkring London.

  Og så er der jo lige det, at top-sportsfolk fra hele verden kommer til OL, og derfor er det interessant at TV-transmittere begivenhederne til hele verden, og det gør det hele meget interessant for det mylder af certificerede galninge og forbryderiske typer, der findes spredt rundt i verden, og for hvem det vil være en drøm at føre sig frem ved et så stort arrangement, der endda TV-transmitteres til det meste af menneskeheden – de mener virkelig at ”det drejer sig om at være med”, og skulle noget lykkes for dem vil de nok endda også opfatte det som en sejr.

  Så derfor har OL et sikkerhedsspørgsmål eller –problem af enormt omfang, og der er regnet med 13.000 sikkerhedsfolk og –vagter – heraf 3.500 fra militæret, der er opstillet antiluftskyts på hustage rundt om i London, RAF er mere eller mindre konstant i luften under hele OL og i Themsen ligger et krigsskib der nok vil være i højt beredskab i alle dagene frem til den 13. august.

  Og det virker jo egentlig fuldstændig vanvittigt, at alt det skal til for at afholde en sportsbegivenhed, men det er nødvendigt som tingene efterhånden er blevet, for galningene skal ikke have lov til at sprede mord, ødelæggelse og kaos.

  Men uanset om noget skulle ”lykkes” for galningene, så kan man næppe forestille sig at nogen skulle overveje at undlade at holde OL i 2016 i Rio de Janeiro – og så længe OL bare bliver ved kan galningene ikke vinde – For i så fald vinder OL fordi ”det drejer sig om at være med”.
  HVL

  © 2018 Arkitekt Hans Lund - Præsteløkke 1 - 6630 Rødding - Tlf.: 74 84 15 64 - Mobil: +45 20 22 10 73 - Mail: arkilund@gmail.com - CVR: 12 35 74 86

  Please publish modules in offcanvas position.